zoeken menu
Online Logopedie is ook leuk!
Wij staan voor u klaar, zowel online als op de praktijken. Logopedie voor uw kind wordt bij Logopedie is leuk.nl volledig vergoed, wij hebben ook in 2024 contracten met alle zorgverzekeraars.

Ik heb problemen met mijn spraak. Wat nu?

Leren praten is een wonderlijk verschijnsel. Als je kind op een dag een verstaanbaar woord zegt zul je dit beleven als een fantastische gebeurtenis. Als de spraakontwikkeling niet goed op gang komt of na een tijdje lijkt te stagneren kan dit voor zowel de ouders als voor het kind heel frustrerend zijn. Logopedie kan helpen de spraakontwikkeling op gang te krijgen en/of de verstaanbaarheid te verbeteren. Logopedische behandeling bij jonge kinderen voor de spraak- taalontwikkeling kan al starten vanaf gemiddeld 2 jaar.


Ook als volwassene kun je spraakproblemen ervaren. Bijvoorbeeld als mensen je vaak niet goed verstaan of als je tijdens het spreken hapert of steeds in de woorden blijft hangen. Dan wordt het voeren van het eenvoudigste gesprekje een vermoeiende kwestie.Wij hebben verschillende specialisaties in huis om met de spraak/articulatie aan de slag te gaan. Samen met de logopedist maak je een plan van aanpak en gaan we aan de slag om het spreken weer een leuke en prettige bezigheid te laten zijn.