zoeken menu
Online Logopedie is ook leuk!
Wij staan voor u klaar, zowel online als op de praktijken. Logopedie voor uw kind wordt bij Logopedie is leuk.nl volledig vergoed, wij hebben ook in 2024 contracten met alle zorgverzekeraars.

Ik heb problemen met mijn gehoor. Wat nu?

Om deel te kunnen nemen aan gesprekken, om je boodschap aan anderen over te kunnen brengen is het van belang dat je je verhaal kunt vertellen en dat je naar de reactie kunt luisteren. Als je niet goed hoort wat anderen tegen je zeggen voel je je misschien tekort schieten. Je kan niet een goede reactie terug geven. Er kunnen misverstanden ontstaan. Dit is vervelend voor beide partijen.


Als een kind niet goed begrijpt wat tegen hem of haar gezegd wordt of dit verkeerd interpreteert ontstaan er communicatieproblemen. Dit gebeurt ook in het geval een kind het niet goed kan onthouden wat er tegen hem of haar is gezegd. Het kan ook de ontwikkeling van een kind in de weg staan. Dit noemen we auditieve verwerkingsproblemen.

De logopedist kan hulp bieden bij auditieve verwerkingsproblemen, doofheid op latere leeftijd en verworven slechthorendheid. Binnen onze praktijk is expertise op het gebied van gehoorproblemen aanwezig.

Tevens kunnen wij training geven voor spraakafzien, eventueel in de vorm van een workshop.