zoeken menu
Online Logopedie is ook leuk!
Wij staan voor u klaar, zowel online als op de praktijken. Logopedie voor uw kind wordt bij Logopedie is leuk.nl volledig vergoed, wij hebben ook in 2024 contracten met alle zorgverzekeraars.

Monica Smid - Swarts

Logopediste
Logopedie is leuk.nl

Foto van Monica Smid - Swarts Mijn naam is Monica Smid. Met mijn gezin, man en 2 dochters, woon ik in Heerenveen. Ik ben hier geboren en opgegroeid en woon hier nog altijd met veel plezier.
Na het volgen van de Havo heb ik gekozen voor de opleiding Logopedie in Zwolle. Het werken met verschillende doelgroepen, zowel jong als oud, en de verschillende stoornissen hadden mijn interesse. De opleiding heb ik in 1995 afgerond.

Na de opleiding heb ik gewerkt in de vrije vestiging, daarnaast paste ik ook hoortoestellen aan bij een audicien. Nadat onze oudste dochter werd geboren heb ik een aantal jaren enkel bij de audicien gewerkt. Eind 2008 kreeg ik van Henriƫtte Kloosterman de vraag of ik weer in de vrije vestiging wilde gaan werken. Zij had nog ruimte voor een nieuwe collega. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen en zo werk ik sinds 1 januari 2009 in deze praktijk.

Binnen het vak logopedie ben ik nog op zoek naar de richting waarin ik me wil specialiseren. Naast alle andere logopedische stoornissen behandel ik regelmatig jonge moeilijk verstaanbare kinderen, hiervoor heb ik een cursus gevolgd om via een specifieke therapie deze kinderen te helpen verstaanbaar te gaan spreken. Het begeleiden van deze kinderen en hun ouders is erg leuk om te doen. Ook heb ik na mijn jarenlange ervaring met hoortoestelgebruikers nog altijd veel affiniteit met het gehoor en de communicatie van mensen met gehoorproblemen. Vandaar dat ik in het netwerk spraakafzien ben gestapt. Dit is een netwerk van logopedisten die gezamenlijk of apart cursussen spraakafzien geven. Ook help ik in de praktijk mensen die na het krijgen van een CI (cochleair implantaat) hoortraining nodig hebben.


Contact

06 18 43 51 12