zoeken menu
Online Logopedie is ook leuk!
Wij staan voor u klaar, zowel online als op de praktijken. Logopedie voor uw kind wordt bij Logopedie is leuk.nl volledig vergoed, wij hebben ook in 2024 contracten met alle zorgverzekeraars.

Hoe kan ik goed leren presenteren?

Logopedie houdt zich bezig met communicatie, een boodschap overbrengen. Deze boodschap wordt overgebracht naar een gesprekspartner of een groep mensen. Als je op een goede manier gebruik maakt van je houding, je ademing, je stemgeving en je non-verbale communicatie zullen mensen het prettig vinden om naar je te luisteren.


Goed presenteren hangt niet alleen af van de inhoud van je verhaal maar vooral van de manier waarop je je boodschap overbrengt. Meer dan 90% wordt bepaald door je stemgebruik, je intonatie, je woordkeus en je non- verbale communicatie. Slechts 10% van je boodschap wordt door de inhoud overgebracht. Voorop staat dat je jezelf prettig voelt om een presentatie goed over te brengen.


Hoe helpt de logopedist

Onze logopedisten kunnen je hierbij helpen. Er wordt aandacht gegeven aan de houding tijdens de presentatie, de ademing, de spraak (ben ik ook achter in de zaal te verstaan?) en de stemgeving. Natuurlijk is de non-verbale communicatie een groot onderdeel van hoe je bij andere mensen overkomt. Ook dit krijgt aandacht tijdens de training. Na een training op bovengenoemde gebieden zijn wij ervan overtuigd dat je goed gestemd een presentatie in zult gaan.